Hund med tørr hud

Optima ble redningen for hudplagene til hunden min Ester. Hun har hatt tendens til tørr hud helt fra jeg fikk henne som valp, og nå er hun snart 7 år. Det siste året eskalerte det imidlertid, huden ble tørrere og tørrere, til tross for uendelig mange utprøvde råd fra veterinærer og hundekjennere. Noen steder, som på de fine ørene, ble det sår. Dette ble behandlet lokalt med kortisonsalve. Selv var jeg overbevist om at problemet lå i huden, for ellers var Ester frisk og i full vigør. Jeg kom til å nevne det for en ung dame vi møter på lufteturene innimellom, hun hadde hørt at noen hadde brukt Optima på hester, og at erfaringene var gode. Ja, da var det bare å få skaffet seg det, og forsøke, tenke jeg.
16. juni 2015 begynte jeg å vaske Ester med hudvask, samt sprayen etterpå. Først fikk hun faktisk et stort kviseutbrudd, men jeg ga ikke opp og fortsatte med hudvasken ca. 2 ganger ukentlig. Jeg masserte inn med strykende bevegelser i pelshårenes retning. Sprayen tok jeg i håndflatene mine, og klappet inn der Esters hud var ekstra tørr, slik som ører og bakben. Slik har ukene gått, og jeg kan ikke få fullrost produktene jeg har forsøkt. Huden til Ester er helt fin! Og nå holder det med en vask i uken for å hindre tilbakefall.Jeg hadde virkelig prøvd alt innenfor fornuftens grenser, men det var Optima som hjalp. Enkelt og greit.